Hartstichting

Senior Projectmanager (in dienst bij NVVC)

Ben jij organisatorisch sterk en heb je hart voor de zorg?

In de Dutch Cardiovascular Alliance (DCVA) hebben negentien partners (onder meer Hartstichting, ZonMw, NWO, KNAW, NFU, NVVC, Harteraad) de krachten gebundeld om samen te zorgen voor meer financiering voor excellente wetenschap, dat oplossingen sneller van de kliniek naar de patiënt gaan, innovaties eerder bij zorgverleners terechtkomen, de onderzoeksinfrastructuur wordt verbeterd en de onderzoekstalenten van de toekomst worden opgeleid.

In het kader van deze krachtenbundeling binnen de DCVA hebben de Nederlandse Vereniging voor Cardiologie (NVVC) en wel binnen het NVVC-programma Connect, Hartstichting en Harteraad de handen ineen geslagen om zo veel mogelijk mensen met atriumfibrilleren op te sporen en optimaal te behandelen. Om dit te realiseren is het consortium CUSTOM-AF geïnitieerd en is er een driejarig plan ontwikkeld, bestaande uit verschillende werkpakketten. Voor dit consortium zoeken wij een

Senior Projectmanager (in dienst bij NVVC) | 32 - 40 uur

Standplaats: NVVC, Moreelsepark 1, Utrecht

Wat ga je doen?

Als Senior Projectmanager van CUSTOM-AF zet je je in voor het eerder opsporen van mensen met atriumfibrilleren (AF) en het zorgen dat ze effectief worden behandeld om zo erger te voorkomen. Je bent verantwoordelijk voor het realiseren van de activiteiten en behalen van de doelstellingen van de werkpakketten (2 t/m 4) uit het programmaplan.

Je gaat samen met een aantal regio’s de implementatie oppakken. Je coacht en ondersteunt de regio’s, draagt bij aan het delen van kennis en ervaringen, monitort de voortgang en voert verschillende evaluaties en metingen uit (0-meting, tussentijdse evaluatie, eindmeting en effectmeting). Tot slot evalueer je het programma en maak je inzichtelijk wat het heeft opgeleverd: meer kwaliteit van zorg, meer patiënttevredenheid en meer doelmatige zorg. Je levert een implementatieplan op, waarin concreet omschreven staat hoe na de programmaperiode verdere landelijke uitrol uitgevoerd zou moeten worden. Ook ben je verantwoordelijk voor (voortgangs)rapportages en verantwoording richting financiers en consortiumpartners.

Enerzijds ben je dus bezig met het procesmatig ondersteunen, inhoudelijk mede vormgeven van een kwaliteitskader voor de regio-impuls en begeleiden van het project en de (landelijke) projectgroep. Anderzijds ga je in gesprek met de diverse regio’s en stimuleer je de regio’s om actief aan de slag te gaan met het opsporen van mensen met atriumfibrilleren en ondersteun je de regio’s hierbij.

Kortom, het is een dynamische functie waarbij kennis van (netwerk)zorg (zowel op landelijk als uitvoerend en regionaal niveau) en projectmatige vaardigheden worden gecombineerd en waarin veel ruimte is voor eigen inbreng en initiatief.

Wat vragen wij?

We zijn op zoek naar een ervaren projectmanager met aantoonbare kennis van, affiniteit en ervaring met georganiseerde en transmurale zorg in de regio en hebt daarnaast kennis/ervaring van implementatie in de praktijk. Je weet hoe de zorg georganiseerd is en je hebt minimaal 5 jaar ervaring binnen de zorg of een (beleids)organisatie (bijvoorbeeld bij een beroepsvereniging, zorggroep of regionale netwerk). Je begrijpt de implicaties van inhoudelijke medische documenten zoals richtlijnen en standaarden en kan deze duiden.

Daarbij kan je goed omgaan met verschillende (en soms tegenstrijdige) belangen en weet je deze te managen. Vaardigheden op het gebied van stakeholdermanagement, beïnvloeden en enthousiasmeren van partijen en relaties zijn essentieel voor de fase waarin het programma zich bevindt.

En verder:

 • HBO+/WO werk- en denkniveau, bijvoorbeeld Management in de zorg, Geneeskunde, Gezondheidswetenschappen etc.
 • Je bent organisatorisch sterk en je kan de strategische lijnen van het programma projectmatig aanvliegen en uitvoeren.
 • Je kan mensen meekrijgen, enthousiasmeren en mobiliseren en bent een verbinder.
 • Zelfstandig werken is een vereiste, maar ook samenwerken en zelf op operationeel vlak de handen uit de mouwen steken zijn in deze functie belangrijk.
 • Je bent communicatief sterk, kan op verschillende niveaus communiceren en je bent goed op schrift.
 • Tot slot ga je uitdagingen niet uit de weg, denk je in oplossingen en heb je een positieve instelling. 

Flexibiliteit in dagen en tijden is een pre, vergaderingen kunnen soms in de avonduren worden gepland. Bij voorkeur ben je op korte termijn beschikbaar.

Wat bieden wij?

Een uitdagende en afwisselende functie in overleg van 32 uur à 40 per week t/m 31 december 2021, met uitzicht op verlenging voor de duur van de resterende looptijd van het programma (t/m medio 2024). Je wordt hiërarchisch aangestuurd door de directeur van de NVVC.

Je krijgt:

 • De mogelijkheid te werken binnen een consortium van toonaangevende organisaties op cardiovasculair gebied.
 • Een concrete opdracht waarbij je bijdraagt aan het optimaliseren van de zorg voor mensen met atriumfibrilleren.
 • De mogelijkheid voor eigen inbreng en het zelfstandig verder vormgeven van het project.
 • Een functie met veel dynamiek waarbij je zowel op landelijk als regionaal niveau opereert.
 • Een brutosalaris in de range van € 3.700,- tot maximaal € 4.700,-, afhankelijk van je werkervaring.
 • Secundaire arbeidsvoorwaarden van de Federatie Medisch Specialisten.

Meer informatie

Voor meer informatie over deze functie kun je contact opnemen met: Programmamanager Connect, Ingrid van der Gun, ivandergun@nvvc.nl, +31 6 15113275 of directeur NVVC, Inge Poorthuis, ipoorthuis@nvvc.nl +31 6 48476423.

 

 

Voor meer informatie over de betrokken organisaties

NVVC-Connect

Hartstichting

DCVA

Harteraad

Vacature delen via:

Referentienummer:

DCVA-1

Regio:

 • Gelderland
 • Noord-Brabant
 • Noord-Holland
 • Zuid-Holland
 • Utrecht

Vacaturetype / functietype:

Bepaalde tijd
Tijdelijk

Werkuren:

Fulltime
Parttime

Werkdagen:

Dag

Sluitingsdatum:

29-08-2021

Startdatum:

in overleg

Locatie:

Utrecht

Kantooradres:

Prinses Catharina-Amaliastraat 10 2496 XD Den Haag