Hartstichting

Iedereen een gezond hart. Met support van de Hartstichting.

Stagiair(e) Team Onderzoek & Zorginnovatie

This internship is for Dutch speaking students only (because Dutch documentation and interviews are part of the study)

De Hartstichting helpt je om goed voor je hart te kunnen zorgen, door onderzoek en innovatieprojecten te initiëren en financieren, om zo de hart- en vaatzorg te verbeteren.

Lijkt het je leuk om de wereld buiten het onderzoek te verkennen en ben je op zoek naar een toffe academische stage? Ons team Onderzoek & Zorginnovatie zoekt twee stagiairs. De stages lenen zich uitstekend voor een gecombineerde stage met afstudeerscriptie!

1. Stagiair Impact van wetenschappelijk onderzoek

2. Stagiair Selectieproces van onderzoeksaanvragen

 • Stageovereenkomst voor ca. 32 - 40 uur per week
 • Duur van de stage is ongeveer 6 maanden
 • Startdatum in overleg: zo snel mogelijk doch uiterlijk februari 2023
 • De kans om je te verdiepen in de wereld van gezondheidsfondsen, onderzoeksbeleid en -financiering

Team Onderzoek & Zorginnovatie

Team Onderzoek & Zorginnovatie is het team dat zich binnen de Hartstichting bezighoudt met wetenschappelijk onderzoek en innovatie in de hart- en vaatzorg. Het team bestaat uit o.a. research managers en beleidsadviseurs, die zich richten op het beoordelen en begeleiden van wetenschappelijk onderzoek gericht op het eerder opsporen en beter behandelen van hart- en vaatziekten en het opzetten van projecten om de hart- en vaatzorg op landelijk niveau te verbeteren.

Wie zoeken we?

Een gemotiveerde en enthousiaste Masterstudent op het gebied van levenswetenschappen (bijvoorbeeld geneeskunde, biomedische wetenschappen, gezondheidswetenschappen of -psychologie, biology of disease, technische geneeskunde). We zoeken iemand die leergierig is en gedreven is om samen met ons, wetenschappers, artsen en patiënten hart- en vaatonderzoek en -zorg te verbeteren. Je bent in staat om kennis die je met je studie verworven hebt te vertalen naar analyses en adviezen. Je kunt je mondeling en schriftelijk goed uitdrukken in het Nederlands en in het Engels. Daarnaast kun je ons overtuigen van je affiniteit met onderzoek, gezondheidszorg en hart- en vaatziekten.

1) Stage-opdracht Impact van wetenschappelijk onderzoek

Je doet een case study naar de impact van een onderzoeksproject dat al 35 jaar geleden door de Hartstichting is gefinancierd. Je volgt het verloop van het onderzoek over de tijd aan de hand van deskresearch en interviews met betrokkenen van toen en van nu. Het doel is om te leren over welke factoren ertoe hebben bijgedragen dat kennis uit het onderzoek verder is gebracht, of juist niet. Diverse invalshoeken zijn mogelijk, afhankelijk van je achtergrond, je belangstelling en de eisen van je universiteit.

Je kunt je bijvoorbeeld richten op de kosteneffectiviteit en maatschappelijke waarde van het onderzoek. Je kan daarbij kiezen voor een kwalitatieve aanpak of juist voor een combinatie tussen kwalitatieve en kwantitatieve methoden. Je gaat diverse onderzoekstechnieken toepassen, waaronder interviews en documentanalyse. Ervaring hiermee is een sterke pré.

Als eindresultaat lever je een case study report op voor de Hartstichting en een onderzoeks- of eindverslag afhankelijk van de eisen van je opleiding. De startdatum voor deze stage is flexibel. We stoppen de werving zodra een geschikte stagiair is gevonden. Reageer dus zo snel mogelijk!

Een stage of scriptie schrijven bij de Hartstichting is meer dan een onderzoeksproject. Je draait mee in het team en leert de organisatie kennen. Aan het eind van de stage weet je of een volgende stap als projectmanager, beleidsadviseur of communicatiespecialist bij de Hartstichting bij jou past, of dat je hart meer ligt bij het zelf doen van wetenschappelijk onderzoek.

2) Stage-opdracht Selectieproces van onderzoeksaanvragen

Jaarlijks krijgt de Hartstichting vele aanvragen binnen voor onderzoeksfinanciering. Het is een grote uitdaging om uit al deze goede onderzoeksvoorstellen de beste aanvragen te selecteren voor financiering. Dit gebeurt via een zorgvuldig proces waarin onafhankelijke binnen- en buitenlandse experts de kwaliteit van de aanvragen beoordelen. Een brede wetenschappelijke commissie adviseert de Hartstichting vervolgens welke aanvragen voor financiering in aanmerking komen. Desondanks blijft het lastig om aanvragen van wetenschappers met verschillende achtergronden en ervaringen objectief met elkaar te vergelijken. En hoe schat je als commissie in welk onderzoeksvoorstel op termijn de grootste impact zal hebben op het verlagen van de ziektelast?

We zoeken stagiair(e)s die het leuk vinden om onder supervisie het selectieproces van onderzoeksaanvragen te analyseren en doorgronden. Een biomedische opleiding is zeer passend voor deze opdracht, maar studenten met een andere achtergrond (bijvoorbeeld psychologie, sociologie of bestuurskunde) worden ook van harte uitgenodigd om te reageren.

Wat kun je leren?

 • Een kennismaking met de unieke positie en rol van een gezondheidsfonds;
 • Omgaan met complexe maatschappelijke zorg-uitdagingen; 
 • Jouw academische kennis toepassen in strategische vraagstukken;
 • Bijdrage aan het verbeteren van de preventie en zorg bij hart- en vaatziekten.

 Wat kom je brengen?

 • Je bent proactief, communicatief sterk en werkt graag in een team;
 • Je bent leergierig en hebt een open-minded instelling;
 • Initiatieven nemen doe je graag;
 • Je hebt hart voor het verbeteren van onderzoek en zorg.

 Wat bieden wij?

 • Een gezellige werkplek en een inspirerende werkomgeving;
 • Een stage/scriptie binnen een hoog aangeschreven gezondheidsorganisatie;
 • Je bent onderdeel van een ambitieus, sociaal en enthousiast team, dat zich dagelijks inzet voor de hart- en vaatgezondheid van Nederland;
 • Een goede begeleiding door onze research managers en beleidsadviseurs;
 • Een stagevergoeding van € 335,- bruto per maand (op fulltime basis).

De organisatie

Werken bij de Hartstichting is meer dan alleen een baan. We zijn stuk voor stuk enthousiaste ambassadeurs die samen werken aan onze droom: Iedereen een gezond hart! Dat vertaalt zich in een werkwijze die zich kenmerkt door professionaliteit, gedrevenheid en betrokkenheid. Onze campagnes, evenementen en andere communicatie-uitingen zijn eigentijds en motiverend, en spreken een groot publiek aan. Of je nu preventief met je gezondheid bezig bent of als hartpatiënt de beste behandeling wilt, de Hartstichting ondersteunt je. Precies díe ambitie vragen wij van jou als je bij de Hartstichting komt werken.

Ons kantoorpand is gevestigd in Den Haag, direct aan de A12 en op loopafstand van station Ypenburg. Binnen de Hartstichting werken we hybride. Ons kantoor biedt fijne werkplekken en is de plaats om collega’s te spreken en te ontmoeten. Samen met je teammanager bepaal je wat de beste verdeling thuis- en kantoorwerk is met als richtlijn een 50/50% verdeling. Een gezonde werkplek, zowel thuis als op kantoor, wordt gefaciliteerd. Kom je bij ons werken, dan staan we natuurlijk garant voor een goede inwerkperiode zodat jij snel je weg vindt binnen onze organisatie. We roken niet bij de Hartstichting en streven een gezonde en actieve leefstijl na.

De Hartstichting is in 2022 voor de derde keer op rij verkozen tot beste werkgever in de categorie Goede Doelen en daar zijn wij trots op! Dit keurmerk is toegekend op basis van een beoordeling door onze medewerkers. Wij onderscheiden ons van andere werkgevers door te luisteren naar de feedback en ideeën van onze medewerkers om zo continu te verbeteren.

Wij zijn een inclusieve werkgever die alle medewerkers in staat stelt om zich gewaardeerd en gerespecteerd te voelen. Werk is een groot onderdeel van het leven. Het is dan ook logisch dat je veel tijd besteedt met jouw collega’s. Wij vinden het daarom belangrijk dat iedereen zich welkom voelt bij de Hartstichting en creëren een bedrijfscultuur waarin iedereen zichzelf kan zijn.de derde keer op rij verkozen tot beste werkgever in de categorie Goede Doelen en daar zijn wij trots op! Dit keurmerk is toegekend op basis van een beoordeling door onze medewerkers. Wij onderscheiden ons van andere werkgevers door te luisteren naar de feedback en ideeën van onze medewerkers om zo continu te verbeteren.

Meer informatie?

Voor informatie over de sollicitatieprocedure of stagelopen bij de Hartstichting neem contact op met Pjotr van Lenteren, stage-coördinator Team Onderzoek&Zorginnovatie, p.vanlenteren@hartstichting.nl

Vacature delen via:

Referentienummer:

22-TOZI

Regio:

 • Zuid-Holland

Vacaturetype / functietype:

Bepaalde tijd
Contract

Werkuren:

Fulltime
Parttime

Werkdagen:

Dag

Sluitingsdatum:

31-12-2022

Startdatum:

in overleg

Locatie:

Den Haag

Contactpersonen:

Kantooradres:

Prinses Catharina-Amaliastraat 10 2501 CH Den Haag