Hartstichting

Iedereen een gezond hart. Met support van de Hartstichting.

Product owner hartstichting.nl

De Hartstichting is een toonaangevend gezondheidsfonds met een grote ambitie om bij te dragen aan oplossingen om harten gezond te houden, snelle hulp te bieden als iedere minuut telt, hartproblemen eerder op te sporen en steeds beter te behandelen. Al meer dan 55 jaar doen wij er alles aan om de harten van Nederland iedere dag te laten kloppen. We investeren in onderzoek en innovatie op het gebied van preventie en zorg. Maar net zo belangrijk vinden wij het om Nederlanders te helpen hun hart te kennen en goed voor hun hart te zorgen. De sleutel tot succes is hierbij versnelling en betrokkenheid, van zowel het publiek als de zorgprofessionals en andere belangrijke stakeholders. Voor het team Digital & klantrelaties (17 personen) zijn wij op zoek naar een:

Product owner hartstichting.nl | 40 uur

 • Jaarcontract met uitzicht op verlenging
 • Standplaats Den Haag (hybride werkvorm)

Wat ga je doen?

Als product owner ben je verantwoordelijk voor het ontwikkelen van het gehele digitale productportfolio van de Hartstichting, en het bijzonder het laten groeien van hartstichting.nl. Hierbij staat de ontwikkeling vanuit een platformstrategie en een data-driven visie centraal. Daarnaast ben je als product owner verantwoordelijk voor:

 • leren kennen en inspelen op de behoefte en verwachtingen van de gebruikers;
 • ontwikkelen van een visie en plan om het gebruik van de eigen digitale kanalen van de Hartstichting te laten groeien, zowel kwantitatief als kwalitatief;
 • op basis van de door jou opgestelde OKR (objectives & key results) inhoudelijk aansturen van een projectteam van digital marketeers, contentmanagers en overige interne specialisten;  
 • de performance en optimalisatie van hartstichting.nl. en het zelfstandig managen van het budget voor beheer en ontwikkeling van harstichting.nl en andere digitale producten (zoals de hartdagboek app);
 • aansturen van externe development partners en het begeleiden van het functioneel beheer van onze digitale producten (intern). Indien nodig leid je het selectieproces voor nieuwe partners/leveranciers.
 • spotten van kansen voor innovatie en uitbreiding van het digitale portfolio;
 • initiëren en maken van business cases voor innovatie en grote optimalisatieprojecten en het creëren van draagvlak;
 • leiden van de ontwikkeling en implementatie van digitale innovaties en het aansturen van multidisciplinaire projectteams of agile teams;
 • verbinden van verschillende extern gericht digitale producten die door andere teams zijn geïnitieerd en die in lijn brengen met het digitale beleid;
 • implementeren van een geïntegreerde klantbenadering en het verhogen van de digital literacy van de hele Hartstichting.

De komende jaren ligt de focus op het vergroten van het activerend vermogen van digitaal, het ontwikkelen van nieuwe diensten/producten en in het bijzonder het ontwikkelen van digitaal als volwaardig fondsenwervend kanaal.

Wie ben jij?

De collega die wij zoeken beschikt over een hbo+ werk- en denkniveau en heeft minimaal 5 jaar werkervaring. Je hebt een bewezen track record op het gebied van product management, met excellente agile projectmanagement en stakeholdermanagement-vaardigheden. Analytisch en communicatief ben je sterk, je legt makkelijk verbanden, denkt vanuit de gebruiker en bent data-driven ingesteld. Je hebt een grote overtuigingskracht en het vermogen om mensen in beweging te brengen. Daarnaast werk je volgens het build measure learn principe en beschik je over een innovatieve mindset. Wij verwacht dat je in- en externe presentaties kunt geven en het leuk vindt om je te bewegen tussen digital, de business en ICT.

Wat bieden wij?

We bieden een super afwisselende baan bij een ambitieuze en maatschappelijk relevante gezondheidsorganisatie. Je krijgt de mogelijkheid om je verder te ontwikkelen binnen een professionele en mensgerichte organisatie. Binnen en buiten het team krijg je de ruimte om jouw ideeën en concepten uit te werken, samen met veel gedreven marketingcollega’s. Je krijgt de kans om naast je reguliere werkzaamheden veel kennis en ervaring op te doen in projecten met zeer deskundige digital marketing experts. 

 • Je krijgt een jaarcontract voor 40 uur per week met uitzicht op verlenging;
 • Je brutosalaris ligt tussen de € 3.446 - € 5.443 bruto per maand (o.b.v. 40 uur en relevante werkervaring);
 • Je krijgt 30 vakantiedagen en 22 vitaliteitsuren op basis van een fulltime aanstelling( 40 uur);
 • Eindejaarsuitkering, naast het wettelijke vakantiegeld;
 • Reiskostenregeling, gunstige pensioenregeling, collectieve zorgverzekering, studiekostenregeling en een flexibele feestdag.

Onze organisatie

Werken bij de Hartstichting is meer dan alleen een baan. We zijn stuk voor stuk enthousiaste ambassadeurs die samen werken aan onze droom: Iedereen een gezond hart! Dat vertaalt zich in een werkwijze die zich kenmerkt door professionaliteit, gedrevenheid en betrokkenheid. Onze campagnes, evenementen en andere communicatie-uitingen zijn eigentijds en motiverend, en spreken een groot publiek aan. Of je nu preventief met je gezondheid bezig bent of als hartpatiënt de beste behandeling wilt, de Hartstichting ondersteunt je. Precies díe ambitie vragen wij van jou als je bij de Hartstichting komt werken.  

Ons kantoorpand is gevestigd in Den Haag, direct aan de A12 en op loopafstand van station Ypenburg. Binnen de Hartstichting werken we hybride. Ons kantoor biedt fijne werkplekken en is de plaats om collega’s te spreken en te ontmoeten. Samen met je teammanager bepaal je wat de beste verdeling thuis- en kantoorwerk is met als richtlijn een 50/50% verdeling. Een gezonde werkplek, zowel thuis als op kantoor, wordt gefaciliteerd. Kom je bij ons werken, dan staan we natuurlijk garant voor een goede inwerkperiode zodat jij snel je weg vindt binnen onze organisatie. We roken niet bij de Hartstichting en streven een gezonde en actieve leefstijl na.  

De Hartstichting is in 2022 voor de derde keer op rij verkozen tot beste werkgever in de categorie Goede Doelen en daar zijn wij trots op! Dit keurmerk is toegekend op basis van een beoordeling door onze medewerkers. Wij onderscheiden ons van andere werkgevers door te luisteren naar de feedback en ideeën van onze medewerkers om zo continu te verbeteren. 

Wij zijn een inclusieve werkgever die alle medewerkers in staat stelt om zich gewaardeerd en gerespecteerd te voelen. Werk is een groot onderdeel van het leven. Het is dan ook logisch dat je veel tijd besteedt met jouw collega’s. Wij vinden het daarom belangrijk dat iedereen zich welkom voelt bij de Hartstichting en creëren een bedrijfscultuur waarin iedereen zichzelf kan zijn.

Meer weten?  

Voor vragen over de functie kun je contact opnemen met Dideke van Lieshout, Teammanager Digital & Klantinteracties op 06-34034402.  

Deze vacature is tegelijkertijd in- en extern geplaatst. Bij gelijke geschiktheid gaan interne kandidaten voor.

 Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie is niet gewenst.

Vacature delen via:

Referentienummer:

22-38

Regio:

 • Zuid-Holland

Vacaturetype / functietype:

Bepaalde tijd
Contract

Werkuren:

Fulltime

Werkdagen:

Dag

Sluitingsdatum:

31-12-2022

Startdatum:

in overleg

Locatie:

Den Haag (hybride werken)

Contactpersonen:

Dideke van Lieshout, Teammanager

tel.: +31 634034402

Kantooradres:

Prinses Catharina-Amaliastraat 10 2501 CH Den Haag