Hartstichting

Iedereen een gezond hart, voor nu én later

Communicatiespecialist (tijdelijke functie)

De Hartstichting begint aan een nieuwe strategische periode. In een - op z’n zachtst gezegd - uitdagende tijd. De feiten zijn onomstreden: door de toegenomen welvaart en verbeterde gezondheidszorg veroudert de Nederlandse bevolking. Daarnaast bewegen we met z’n allen te weinig, worden we steeds zwaarder, hebben we te maken met slechte sociaaleconomische omstandigheden van kwetsbare groepen én loopt de zorg vast. Nederland telt nu 1,7 miljoen mensen met een hart- of vaataandoening. Doen we niets, dan groeit dit aantal binnen acht jaar tot tenminste 2,6 miljoen. Deze ontwikkeling een halt toeroepen vereist een stevige en vooral concrete ambitie om de urgentie van hart- en vaatziekten op de kaart te zetten. Een ambitie waarin we de nadruk leggen op preventie en oog hebben voor de verschillen tussen mensen.

Ter versterking van ons Merk & Mediateam zoeken wij een   

Senior Communicatiespecialist | 36 uur

  • freelanceopdracht voor 3 tot 4 maanden
  • standplaats Den Haag (hybride werken) 

die affiniteit heeft met (social-)media/PR en sterk is in zowel strategisch- als uitvoerende werkzaamheden.  

Inhoud opdracht: 

Het adviseren en ondersteunen van onze inhoudelijke teams bij het bepalen van de communicatiestrategie op de verschillende thema’s. Je belangrijkste aandachtsgebied is bewustwording en vroege opsporing van risicofactoren voor hart- en vaatziekten. Daarnaast richt je werk zich op het team Zakelijke Markt m.b.t. proposities voor het programma Hart voor de Zaak.

Je stelt communicatiematerialen, persberichten en teksten op voor vakbladen, websites, blogs, artikelen etc. met als doel de zichtbaarheid van onze inhoudelijke programma’s te vergroten. Daarnaast doe je doelgroep- en marktonderzoek, verzamel je insights en stel je een communicatiestrategie op voor het bereiken en binden van onze doelgroepen. Je adviseert over het benutten van de (kansen voor) gezamenlijke communicatie binnen verschillende samenwerkingsverbanden en consortia waarin de Hartstichting samenwerkt.

Jouw profiel:

  • Je bent een stevige persoonlijkheid met een ruime ervaring binnen het vakgebied als (marketing-) communicatiespecialist;
  • affiniteit op het gebied van hart- en vaatziekten, preventie, gedragswetenschappen en/of leefstijl;
  • bij voorkeur ervaring met crossmediale campagnes en het werken voor en met verschillende doelgroepen en stakeholders, in het kader van onze aandacht voor doelgroepen die lastig te bereiken zijn (vanuit diversiteit of lage geletterdheid).  
  • ervaring met het managen van de belangen van in-en externe stakeholders en die kunnen vertalen naar communicatie uitingen;
  • een uitmuntende beheersing van de Nederlandse taal. Je bent in staat om complexe materie te vertalen naar heldere, aansprekende en overtuigende teksten om op doeltreffende wijze onze doelgroepen te bereiken. 

Wat bieden wij? 

Een enorm leuke en afwisselende opdracht binnen een team van enthousiaste collega’s bij een mensgerichte organisatie. Wij bieden de mogelijkheid om zowel op kantoor als vanuit huis te werken. De opdracht duurt circa 3 a 4 maanden en het uurtarief bedraagt maximaal € 75,- all-in. Het kunnen overleggen van een recente VOG of de bereidheid om deze aan te vragen is onderdeel van de selectieprocedure.

Wij zijn een inclusieve werkgever die alle medewerkers in staat stelt om zich gewaardeerd en gerespecteerd te voelen. Werk is een groot onderdeel van het leven. Het is dan ook logisch dat je veel tijd besteedt met jouw collega’s. Wij vinden het daarom belangrijk dat iedereen zich welkom voelt bij de Hartstichting en creëren een bedrijfscultuur waarin iedereen zichzelf kan zijn.

Meer informatie 

Meer informatie over deze functie is te verkrijgen bij:  

Richard van Nijkerk, Campagnemanager/waarnemend teammanager | telefoon: 070 3155 638 en/of  

Sandra Bon, teammanager Opsporen | telefoon: 070 3155 645.  

Vacature delen via:

Referentienummer:

22-27a

Regio:

  • Zuid-Holland

Vacaturetype / functietype:

Tijdelijk

Werkuren:

Fulltime
Parttime

Werkdagen:

Dag

Sluitingsdatum:

18-06-2023

Startdatum:

per direct/in overleg

Locatie:

Den Haag (hybride werken)

Contactpersonen:

Richard van Nijkerk, Campagnemanager/waarnemend Teammanager

tel.: +31 703155638

Kantooradres:

Prinses Catharina-Amaliastraat 10 2501 CH Den Haag